facbook logo Twitter
EtusivuKirjatAjankohtaistaUudet teoksetBergström, Tiina: 135 päivää

Bergström, Tiina: 135 päivää

LaSu -sarjan tuorein täydennys on näyttelijä Tiina Bergströmin päiväkirjanomainen, omakohtaiseen kokemukseen perustuva kirja 135 päivää (9789525907285).

”Olen antanut ääneni viimeiset 25 vuotta Kengulle, Nalle Puhin Ruu – ystävän äidille. Nalle Puh on monen sukupolven rakas ja tuttu satuhahmo. Kengu taas on kuin tavallisen, turvallisen ja rakastavan äidin perikuva. Äidinrakkauden symboli. Näiden vuosien aikana minusta tuli äiti. Ei lainkaan niin täydellinen kuin roolihahmoni - vajavainen, mutta silti riittävä. Lasteni paras äiti.
Nalle Puhin tarinoissa piilee suurta arkipäivän viisautta, josta jokaisen soisi ammentavan matkaevästä. Nalle Puh on kuitenkin satua. Tämä on totisinta totta; päiväkirjani 135 elämäni synkimmältä päivältä.”

Tiina Bergström (1963) on näyttelijä joka on tehnyt lukuisia elokuva- ja tv-rooleja, toiminut ääninäyttelijänä ja esiintynyt teattereissa. Tämä tarina on sen enempää kantaa ottamatta tai tunteita peittelemättä riipaisevan henkilökohtainen kuvaus hyvin piinaavasta ajanjaksosta. Vuonna 2009 lastensuojeluviranomaiset ilmestyivät Tiinan ja hänen lastensa elämään hyvin julmalla tavalla. Tuolloin Tiina ei edes tiennyt mitä tarkoittaa ”lastensuojelu”, mutta oppi tuntemaan sen kamppaillessaan kasvotonta virkakoneistoa vastaan, viimein taistelunsa voittaen. Sen jälkeen Tiina tiesi, että hän haluaa kertoa tämän tarinan siinä toivossa, ettei kenenkään tarvitsisi kokea tuota samaa helvettiä.

135 päivää on Tiina Bergströmin esikoiskirja.